Thema 10 Kunst en cultuur

Kunst in velerlei uitingsvormingen, waaronder muziek, poĆ«zie en het maken van kunstwerken verbindt en inspireert mensen.  Cultuur vertegenwoordigt de waarden en de ontwikkeling van een samenleving. Kunst drukt belevingen, ervaringen en gevoelens uit binnen de samenleving.  Het kan maatschappijkritisch zijn en daarmee mensen aanzetten tot nadenken en leidt mogelijk tot meer bewustwording. Als mensen zich niet meer via kunst en cultuur kunnen uiten en verbinden, heeft dit grote impact op de samenleving en het welzijn van mensen.

In tijden van crisis zien we dat deze sector snel onder druk komt te staan en dat het belang van culturele uitingen gemakkelijk wordt vergeten.  Houd jij van kunst en cultuur en wil jij je inzetten om deze ook in moeilijker tijden in de regio te laten floreren? Word lid van Nieuw Den Haag. Nadat je toegang hebt gekregen tot de ledenomgeving, kan je je online aanmelden als deelnemer van deze en/of andere themagroepen.

Kunst en cultuur