Thema 4

Een lokale munt stimuleert de regionale economie. Lokaal geld maakt privacy mogelijk en de waarde kan worden vastgelegd. Geld wordt weer een ruilmiddel en geen doel op zich. Ook als bewoners, ondernemers en organisaties een lokale betaalrekening zouden openen, wordt de regionale economie flink gestimuleerd. Geld wordt weer een ruilmiddel en geen doel op zich, precies zoals de uitvinding van geld ooit was bedoeld.

De stap van lokaal geld naar lokaal crypto geld is klein. Dit is lokaal digitaal geld, op basis van de blockchain technologie. Blockchain is een nieuw soort database, waarin transacties opgeslagen kunnen worden en het toezicht bij de gebruikers zelf ligt – en niet bij één eigenaar of toezichthouder, zoals bij de gangbare databases.   Met lokaal digitaal geld kan betaald worden zoals met euro’s, en het maakt privacy, fundraising en waarde vastlegging mogelijk. Wat extra mooi is, is dat niet alleen de inspanningen van de bakker, de barman en de kapper ermee betaald kunnen worden maar óók de inspanningen van vrijwilligers en mantelzorgers. Hun maatschappelijke dienstverlening kunnen zij ruilen met producten en diensten zoals bijvoorbeeld energie en voeding.

Raak jij al enthousiast? Heb jij ideeën, wil je meedenken of bijeenkomsten organiseren omtrent dit onderwerp? Word dan lid van Nieuw Den Haag. Nadat je toegang hebt gekregen tot de ledenomgeving, kun je je online aanmelden als deelnemer van deze en/of andere themagroepen.

Betalen en bankieren met lokaal geld
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties