Thema 2

Binnen deze themagroep richten leden van Nieuw Den Haag zich op het coöperatief ondernemen. Het is de meest democratische bedrijfsvorm die er is. Leden participeren en beslissen mee.

Nieuw Den Haag is een coöperatieve vereniging, dus een vereniging met een bedrijf. Leden kunnen eenvoudig in- en uitstappen zonder dat het voortbestaan van de vereniging in gevaar loopt. Inkomsten komen uit lidmaatschappen, donaties, subsidies en/of partnerships en verkoop van producten, diensten en het organiseren van evenementen.

De welvaart en het welzijn van onze lokale samenleving staat centraal, Er is geen winstoogmerk, maar als bedrijf bestaat de mogelijkheid wel. Als coöperatieve vereniging kan je alles wat een vereniging kan, beiden hebben leden en geen aandeelhouders. Een vereniging is geen bedrijf en kan dan ook niet alles wat een coöperatieve vereniging kan. Samen beslissen we over inkomsten en investeringen. Gedeelde verantwoordelijkheid genereert betrokkenheid en plezier in het ondernemen.   

Om bijbehorende data en transacties veilig en efficiënt op te slaan, kan gebruik gemaakt worden van de moderne blockchain technologie. Net als bij de coöperatieve vereniging is er dan niet één eigenaar of toezichthouder. Het toezicht ligt bij de gebruikers zelf.

Bruis je nu al van enthousiasme of wil je het samen met anderen gaan ontdekken? Heb je zelf ideeën of wil je meedenken, of misschien wil je evenementen organiseren rond dit thema, word dan lid van Nieuw Den Haag. Nadat je toegang hebt gekregen tot de ledenomgeving, kan je je online aanmelden als deelnemer van deze en/of andere themagroepen.

Coöperatief ondernemen
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties