Thema 3

Wanneer je lokaal koopt, geeft dit een boost aan jouw regio. Nieuw Den Haag streeft naar een zelfstandig functionerende, decentrale economie, waarbinnen mensen op een waardige manier met elkaar kunnen samenleven. Stel dat je voeding, kleding of ieder ander product of andere dienst lokaal koopt, dan wordt hetzelfde geld een paar keer in de regio verdiend en uitgegeven, voor het uit de gemeenschap verdwijnt. Hetzelfde geld, maar het stimuleert de lokale productie en consumptie. Dit is beter dan dat het direct naar (inter)nationale megacorporaties gaat.

Door lokaal te kopen kunnen winkels in jouw buurt bloeien. En hun medewerkers verdienen geld dat ook weer in de regio kan worden besteed. Het midden- en kleinbedrijf brengt leven in de omgeving. Het genereert banen, maakt de buurt leefbaar en helpt om de productie en consumptie te verduurzamen. Fatale concurrentie met wereldwijde webshops – vooral in crisissituaties als lockdowns – moet voorkomen worden. Iedere regio heeft andere sterke punten. We kunnen producten uitwisselen met andere zelfstandige regio’s die momenteel tot onze blijdschap als paddenstoelen uit de grond schieten.

Gaat het al kriebelen? Wil je dit thema samen met anderen gaan oppakken? Heb je misschien zelf ideeën, wil je meedenken of eventueel evenementen organiseren rond dit thema, word dan lid van Nieuw Den Haag. Nadat je toegang hebt gekregen tot de ledenomgeving, kan je je online aanmelden als deelnemer van deze en/of andere themagroepen.

Lokaal consumeren
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties