Thema 6

Voldoende water en energie zijn noodzakelijk, maar geen vanzelfsprekendheid meer. Samen kunnen we hier oplossingen voor vinden. Voor autonome regio’s zijn eigen nutsvoorzieningen voor water en energie onontbeerlijk. Huishoudens, ondernemingen en publieke organisaties kunnen er het beste naar streven om energieneutraal te worden en om de energie duurzaam op te wekken. Technisch is het mogelijk om steeds meer energie lokaal op te wekken (zoals met zonne- en windenergie), en regionaal op te slaan en te verplaatsen.

Eigen winning van drinkwater en het leveren van drinkwater aan derden is wettelijk toegestaan zolang het aan de kwaliteitseisen voldoet. Het drinkwater in Nederland moet voldoen aan de kwaliteitsnormen van het Drinkwaterbesluit en dit moet regelmatig worden gecontroleerd. Waterwinning worden ondergebracht in de coöperatie die onder Nieuw Den Haag valt, aangezien Nieuw Den Haag een coöperatieve vereniging is. Zo kunnen consumenten producenten worden en een financiële vergoeding krijgen.

Past dit onderwerp bij jou? Wil jij je hiervoor inzetten, meedenken en bijeenkomsten organiseren? Word dan lid van Nieuw Den Haag. Nadat je toegang hebt gekregen tot de ledenomgeving, kan je je online aanmelden als deelnemer van deze en/of andere themagroepen.

Water en energie
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties