Hoe bouw je aan een autonome, lokale samenleving? Waar consumenten ook producenten zijn, van bijvoorbeeld gezond voedsel of water en energie? Waar burgers het voor het zeggen hebben en het draait om hun welzijn en dat van de regio? Om zo’n groot project te realiseren moet je het in stukken opdelen. Bij Nieuw Den Haag zijn dat er elf.
Elf thema’s. Van coöperatief ondernemen tot lokaal consumeren en van autonoom en regionaal internet tot samen wonen en leven. De tweede stap is het vinden van één of een paar kartrekkers per thema. Mensen met een passie voor het onderwerp die de groeiende groep rondom dat ene thema uitnodigt om te komen brainstormen, informatie te verzamelen en themabijeenkomsten of workshops te organiseren met gastsprekers.

We staan niet alleen. Society 4.0, waardoor Nieuw Den Haag zich laat inspireren, heeft goede experts in huis en verzamelt kennis van alle aangesloten regio’s in binnen- en buitenland. En dan is het een kwestie van alle kennis toepassen en écht concreet te gaan bouwen. Stapje voor stapje, steen voor steen. Misschien gaan we niet op alle gebieden even snel, maar we gáán wel! We verbinden, we vallen, we staan op, we leren, we creëren en we genieten van het proces. En uiteindelijk stáát er iets. Of het nou een nieuwe school is, een gebouw vol verticale landbouw, een internetcircuit is of een gezondheidscentrum. De tijd is rijp. We zoeken nog enthousiaste kartrekkers. Doe je mee?

Hoe dan?!
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Niels

hello