‘Er zitten verdorie de verkeerde mensen in onze regering!’ Een klacht die Bob de Wit van Society 4.0 vaak hoort. Ramp na ramp dendert via TV en krant de huiskamer in. Klimaat, geld, oorlog, virus. Wie zich laat meeslepen wordt somber. Gelukkig kent de mens perceptie. Je kunt dingen anders bekijken. Bob de Wit zegt: ‘Draai het eens om. Vergelijk de situatie met de natuur. Wij willen iets nieuws bouwen. In de natuur heb je dan vlindertjes, bloemetjes en bijtjes nodig. Maar het oude moet ook afgebroken worden. Om plaats te maken voor het nieuwe. Daar heb je kakkerlakken, pissebedden en slangen voor nodig. Iedereen is nodig. Laat die mensen die rol op zich nemen, ik wil die rol niet. Ik bouw liever en ben liever een bij of een vlinder.’ Best leuk, die kracht van perceptie!

Nuttige pissebedden
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties