‘Mensen komen in actie als er een beter alternatief is – en daar bouwen wij aan.’

Tijdens haar welkomstwoord benadrukte een van de initiators, Esther Carrière: ‘Nieuw Den Haag, dat zijn jullie!

‘Warmte van 100 bezoekers
‘Mensen komen niet in actie als het slecht gaat maar als er een beter alternatief is.’
Dat zei hoogleraar Bob De Wit tijdens de lancering van Nieuw Den Haag op zondag 4 september. ‘We bouwen zonder strijd of geweld aan een nieuwe samenleving. Een fluwelen revolutie.’ 
Zo’n 100 bezoekers luisterden afgelopen zondag naar De Wit en inspirator Roel Wolfert en een behoorlijk aantal werd na afloop direct lid. Ruim 70 andere regio’s in binnen- en buitenland bouwen net als wij aan autonome, lokale samenlevingen, vaak geïnspireerd door De Wits boek Society 4.0. 

HOOFD, HART EN HANDEN
Bob de Wit vertelde logisch en feitelijk het WAT: welke domeinen moet je realiseren voor een autonome samenleving? Inspirator Roel Wolfert benadrukte het HOE. Verbinden! Aanwezigen knuffelden met een onbekende en een blije sprankeling golfde door de zaal. Bob en Roel vulden HOOFD en HART voor ons in. De HANDEN komen van alle leden en vrijwilligers die meebouwen. Doe je mee?
Events & Borrels
Tijdens events informeren en inspireren we elkaar op onze 11 thema’s via gastsprekers en workshops. Tijdens een maandelijkse borrel verbinden we. Je hoort van ons wanneer er een bijeenkomst is. Houd ook onze agenda in de gaten. Agenda – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding

De hele regio doet mee!

Nieuw Den Haag is een collectief van inwoners en ondernemers uit Den Haag, Voorburg, Leidschendam, Rijswijk, Zoetermeer, Wassenaar, Voorschoten, Pijnacker en Nootdorp. We bouwen aan een menswaardige samenleving en een zelfredzame regio in harmonie met de natuur. Doe je mee?

Binnenkort inloggen
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de ledenomgeving van onze website. Straks kun je als lid inloggen op ons forum. Je krijgt toegang tot het prikbord voor vraag en aanbod. Je kunt je verbinden met mensen met dezelfde interesse en van daaruit projectmatig bouwen op basis van 11 thema’s. Er zijn 27 forumgroepen; 11 themagroepen, 8 Haagse stadsdelen en 8 omliggende plaatsen. Voor iedere groep is een kartrekker nodig. Deze staat in verbinding met de coördinator uit het kernteam. Verbind op locatie of thema – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding
Afbeelding
Hoe bouw je een autonome, lokale samenleving?
Waar consumenten ook producenten zijn? Van bijvoorbeeld gezond voedsel of water en energie? Waar inwoners en ondernemers het zelf voor het zeggen hebben?

1. We verbinden met elkaar
2. Ieder kiest een of meer van 11 thema’s 
3. We verzamelen kennis, informatie en talenten
4. We gaan het concreet realiseren 

Lees meer over onze 11 thema’s: Thema’s – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding
Lid worden
Wat zijn de voordelen van lid worden?
Dat zijn er veel!


Volledige toegang tot het landelijke online platform van Mycells bijvoorbeeld, met korting naar onze bijeenkomsten, gelijkgestemden leren kennen in je directe omgeving en natuurlijk samen bouwen aan een nieuwe lokale samenleving. 


Aansluiten? Word lid – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding
Gezocht!Voor ons kernteam zoeken wij een:
-Penningmeester
-Coördinator voor onze evenementen
Voel jij je geroepen? Wees welkom! Neem contact op via [email protected]
In het kernteam van Nieuw Den Haag, waar overleg plaatsvindt, hebben we nu een voorzitter (Esther), een secretaris (Carla), een redacteur (Tanya), een coördinator voor de kartrekkers per thema (Lily), en een portefeuillehouder MKB (Arshad). Een geweldig team biedt ondersteuning op het gebied van development, vormgeving, fotografie en ledenadministratie.
Lokale mediaStraatnieuws Den Haag/Rotterdam en AD Den Haag schrijven over ons!
 Instagram LinkedIn Nieuw Den Haag Telegram
Nieuwsbrief #1 – September 2022.