De megahit E.T. viert zijn veertigste verjaardag en is terug in de bioscoop. Weet je het nog? Dat hartverscheurende afscheid tussen het jongetje Elliot en het buitenaards wezen? Het ruimteschip wachtte en E.T. zou zich spoedig bij zijn soortgenootjes voegen om naar huis te gaan. ‘Be good.’

Vechten tegen mijn tranen moest ik als 8-jarige. Mijn moeder in de bioscoopstoel naast me fluisterde: ‘Ach, het is toch allemaal plastic’. Zij zag een bewegende pop. Zo niet ik. Ik kocht de buttons, de posters en had zelfs een embleem op mijn jas met ‘I love E.T.’ Voor mij was hij een symbool van liefde en vriendelijkheid. Leergierig en vol verwonderding keek hij naar onze wereld, net als ik. Maar dit aardse klimaat zou zijn dood betekenen. Daarom moest hij terug naar zijn natuurlijke habitat.

Dat geldt soms ook voor ons mensen, dat het huidige klimaat ons langzaam leegzuigt. Als je wakker wordt en voelt dat je niet meer op je plek bent, moet je een omgeving zoeken waar jij jezelf kunt zijn. Een ruimteschip is niet nodig en ook geen ecodorp of emigratieplan. Je kunt die eigen plek creëren waar je nu bent. Met je eigen natuurlijke klimaat en je eigen mensen, gelijkgestemden. Dat doen wij ook. Wil je mee creëren? Wees welkom!

E.T. phone home