Nieuw Den Haag heeft de handen ineen geslagen met het communicatienetwerk MyCells. Mycells verbindt lokale, regionale en landelijke initiatieven, ‘die ten dienste staan van welzijn van mens, dier en natuur’. Aanvankelijk wilde Nieuw Den Haag een eigen platform op haar website realiseren waar leden kunnen kennismaken, communiceren, samenwerken en kennis delen. Maar waarom het wiel uitvinden, als Mycells het al gebouwd heeft? Ongeveer drie maanden geleden is de samenwerking gestart.

Chat en video
Leden van Nieuw Den Haag kunnen nu gebruik maken van een veilige, digitale omgeving – vrij van big tech – en toegang hebben tot alle informatie die MyCells omvat door de inbreng van wel 4300 deelnemers uit het hele land. Je kunt je aansluiten bij bestaande initiatieven of je eigen initiatief starten of etaleren. Binnenkort zijn er veilige chat- en videoconference functionaliteiten beschikbaar voor leden, belangrijk omdat platforms als Signal en Telegram zijn helaas ook niet volledig veilig. Dit bevindt zich nu in de testfase.

Uitbouwen
Leden van Nieuw Den Haag zijn blij dat zij elkaar kunnen vinden en kunnen samenwerken via MyCells en MyCells vindt het op zijn beurt fijn dat een deel van het lidmaatschapsgeld van Nieuw Den Haag naar MyCells gaat. Hiermee kunnen servers en software worden bekostigd en kan het platform onderhouden en verder uitgebouwd worden. Het ICT team van MyCells werkt overigens volledig op vrijwillige basis.

Blackout
Steeds vaker luidt de vraag: ‘Wat gebeurt er als er een internetblackout komt?’ Het antwoord is dat alle informatie in ieder geval honderd procent veilig is, want alles staat op eigen servers. Na een blackout kan MyCells en dus ook het ledengedeelte van Nieuw Den Haag snel weer in de lucht zijn. Overigens kan er tijdens een blackout via het noodcommunicatie netwerk gecommuniceerd worden waaraan leden van Nieuw Den Haag ook aan kunnen deelnemen. Log in op het ledengedeelte van Nieuw Den Haag en lees alles hierover op MyCells.

Samenwerking met MyCells