‘Laten we co-creëren vanuit onze persoonlijke zinvinding.’
In deze nieuwsbrief…Lezing & Workshop | Internet blackout | Hoe autonoom wil je zijn? | We zoeken jou! | Drukke VriMiBo | Regiodag 4.0 in Tiel | Wat wij doen met jouw contributie | | Wat is een Mens 4.0? | Ja, ook de plaatsen rondom Den Haag doen mee | Houd onze agenda in de gaten | Inloggen in ledengedeelte kan nu | Onze speerpunten | Lid worden – why not?

Organisatiewetenschapper, ‘hoopverlener’ en auteur van twee boeken Marloes Vis van Heemst uit Boskoop geeft haar visie hoe we kunnen  beginnen aan de samenleving die we willen realiseren.
 
Lezing & workshop
Hoe realiseren we die mooie, nieuwe wereld? Op zondag 16 oktober vanaf 14.00 uur maken we samen een start.

Crisis, oorlog en verwarring. Waarom verkeert de wereld in deze staat? Waarom ‘moest’ dit gebeuren? En hoe maken wij de transitie naar de nieuwe wereld?
Organisatiewetenschapper, auteur en ‘hoopverlener’ Marloes Vis van Heemst vertelt haar persoonlijke verhaal van de afgelopen twee jaar. Ze deelt haar visie op een nieuwe vorm van samenwerken: co-creatie vanuit persoonlijke zinvinding. De tijd van top-down voldoen aan de verwachtingen van een ander is voorbij, transitie begint bij jezelf. Wat heeft ieder van ons te doen?

Schrijf je meteen in via [email protected] of lees meer:
Nieuw Den Haag | Lezing en workshop De nieuwe wereld begint bij jezelf – hoe pak je dat aan? – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding

Internet blackout?Nieuw Den Haag heeft voor haar digitale ledenomgeving de samenwerking gezocht met communicatienetwerk MyCells. Dit verbindt lokale, regionale en landelijke initiatieven. En wat als er een internet blackout komt? Lees verder:
Samenwerking met MyCells – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding
Jezelf autonoom of soeverein verklarenSteeds meer mensen verdiepen zich in het ingewikkelde fenomeen van autonoom of soeverein worden. Het voordeel? Dat je niet langer aan eisen van de overheid tegemoet hoeft te komen die indruisen tegen jouw gevoel van rechtvaardigheid. Nieuw Den Haag onderzoekt dit onderwerp en kijkt waar onze leden en wijzelf goed aan doen.
Wil jij je hier zelf in verdiepen? Er zijn vele manieren maar je kunt bijvoorbeeld de cursus volgen van Karen Hamaker-Zondag, bekend van onder andere
de podcast van Jorn Luka. Niets-is-wat-het-lijkt-Cursus-Karen-Hamaker-Zondag.pdf (karenhamakerzondag.com) 

 
Gezocht!
Iemand met kennis van WordPress voor het ICT team 
Een marketing- en communicatieadviseur
Iemand die promotiemateriaal wil ontwikkelen


Voel jij je geroepen? Wees welkom! Neem contact op via [email protected]
In het kernteam van Nieuw Den Haag, waar overleg plaatsvindt, hebben we nu een voorzitter (Esther), een secretaris (Carla), een penningmeester (Barry), een coördinator voor de kartrekkers per thema (Lily), een eventmanager (Karin), een portefeuillehouder MKB (Arshad) en een redacteur (Tanya). Verder biedt een geweldig team ondersteuning op het gebied van ICT, development, vormgeving, fotografie en ledenadministratie.

Drukke boel op VriMiBo!Wat zijn we blij met alle wakkere enthousiastelingen met interesse in in Nieuw Den Haag. Bij onze uitverkochte lancering waren 100 mensen en op onze eerste borrel voor leden en niet-leden waren er wel 60. Wees welkom en ontmoet gelijkgestemden, elke laatste vrijdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur in grand café Utopie. Een echte vrimibo zoals men dat noemt, kort voor vrijdagmiddagborrel.

Regiodag 4.0 in Tiel
Nieuw Den Haag neemt deel aan de Regiodag van Society 4.0 op 15 oktober in Tiel voor aangesloten regio’s en regio’s in oprichting.

Deze dag wordt ingegaan op vragen als: Waar moeten we beginnen? Hoe creëren we betere afstemming in ons kernteam? Hoe houden we de energie hoog? Hoe komen we tot actie, implementatie en tot groei?
De Regiodag is een dag waarop regio’s en zakelijke relaties hun tips en tops, do’s en don’ts delen en waar veel ruimte zal zijn voor antwoorden op vragen die in jouw regio spelen. Strategische vraagstukken komen aan bod en ook praktische hands-on implementatie tips van onze domeinexperts worden gegeven om direct mee aan de slag te kunnen. Voor de innerlijke mens zijn er diverse foodtrucks met lekkernijen die je ter plekke contant betaalt. Natuurlijk mag je ook je eigen versnaperingen meenemen! Ben jij lid en heb je interesse? Je bent welkom. Deelname kost €25 en je kunt tickets kopen via: Regiodag Society 4.0 ǀ 15 oktober 2022 – Tickets (weticket.com)
F.A.Q. Wat doen wij met de contributie?
Natuurlijk krijgen wij af en toe de vraag wat wij doen met de contributie van €54,00 per jaar. Het antwoord is: hiermee dekken wij onze kosten. Kosten zijn onder andere de hosting  van de website, e-mail adressen en de cloud opslag, het forum en de helpdesk van MyCells. Maar ook betalen wij hieruit het lidmaatschap van Society 4.0, onze accountant en de incidentele inhuur van expertise. Ook doen wij hiervan aan marketing en promotie van onze beweging op weg naar de nieuwe samenleving. Volledige transparantie wordt in ons jaarverslag gegeven. Heb jij een vraag? Mail naar [email protected]
.

Wat is een Mens 4.0?Wat is een mens? ‘Een kuddedier’, ‘Evoluerend’, ‘Denken en emotie’, ‘Een energetische expressie van bewustzijn’, luidden enkele van de reacties die door de zaal klonken tijdens de eerste workshop ‘Mens 4.0: Eenheid vanuit één-zijn’ van coöperatie ONE waar leden van Nieuw Den Haag aanwezig waren in september te Groenekan. 
Wie een Society 4.0 regio wil bouwen moet zich realiseren dat hijzelf nog een Mens 3.0 is, opgegroeid en opgevoed in een society 3.0. Hoe evolueren we? 
Lees meer: Wat is een Mens 4.0? – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding

Ja, ook de plaatsen rondom Den Haag!

Ben jij inwoner en/of ondernemer in Voorburg, Leidschendam, Rijswijk, Zoetermeer, Wassenaar, Voorschoten, Pijnacker of Nootdorp? Nieuw Den Haag is er ook voor jou! We bouwen aan een menswaardige samenleving en een zelfredzame regio in harmonie met de natuur.
Doe je mee?
Zoveel te doen!
Op onze agenda zie je niet alleen onze bijeenkomsten maar ook die van onze partners.
Houd hem in de gaten: Agenda – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding

Jazeker, je kunt vanaf nu inloggenDe ledenomgeving op onze website is klaar. Leden krijgen een inlog toegestuurd en kunnen elkaar nu online vinden op het forum. Ook kun je oproepjes plaatsen of hierop reageren via het prikbord. 
We hebben 11 themagroepen, 8 Haagse stadsdelen en 8 omliggende plaatsen. Voor iedere groep is een kartrekker nodig. Misschien jij? Verbind op locatie of thema – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding
11 thema’s, 3 speerpuntenZoals je kunt zien op onze website bouwen wij onze nieuwe samenleving op 11 pijlers. Wat zijn voor ons de allerbelangrijkste? Momenteel zijn dat voedsel, gezondheidszorg en alternatief geld. Wil jij kartrekker worden van één van onze 11 thema’s? Of wil jij je inzetten binnen de groepen die rondom ieder thema worden gevormd? Mail naar [email protected] of lees verder op onze website.
Verbind op locatie of thema – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding 
Lid worden, why not?
Wat zijn de voordelen van lid worden?
Dat zijn er veel!


Volledige toegang tot het landelijke online platform van Mycells bijvoorbeeld, met korting naar onze bijeenkomsten, gelijkgestemden leren kennen in je directe omgeving en natuurlijk samen bouwen aan een nieuwe lokale samenleving. 


Aansluiten? 
Word lid – Nieuw Den Haag | autonoom in verbinding
Nieuwsbrief #2 – Oktober 2022