Afgelopen zondagmiddag 13 november tussen 14.00 tot 17.00 uur hebben bezoekers van ons maandelijkse evenement met wisselende onderwerpen in grand café Utopie samen met kunstenares Annemarie Petri, Golda Krijger van History@work en zangeres Serena Jansen van gedachten gewisseld over kunst en hedendaagse thema’s. Wat zie jij? Wat raakt jou? Welke zie rol jij voor jezelf in de huidige samenleving geïnspireerd door wat je waarneemt? Annemarie vond het een hele geslaagde middag, zegt ze en voegt toe: “Waar is kunst eigenlijk voor? Ik zie mijn kunstenaarschap als een ontdekkingsreis; ‘een reis naar binnen’. Als kunstenaar ben je de schepper van je eigen wereld. Je hebt een idee, zoekt er het juiste materiaal bij en gaat net zo lang aan het werk tot het eindresultaat bevredigend is. De toeschouwer ziet alleen dit eindresultaat en realiseert zich vaak niet wat daar allemaal aan vooraf is gegaan: steeds weer opnieuw beginnen vanuit het niets, keuzes maken, twijfelen, zoeken en mogelijkheden zien.”

Ze vertelt verder: “Kunst is bedoeld om mensen de ogen te openen en op een andere manier naar de werkelijkheid te laten kijken. Om te laten zien hoe mooi iets kan zijn, hoe bijzonder of juist om de waanzin te laten zien waarin we leven.” Volgens Annemarie kun je je op allerlei niveaus met kunst bezighouden. “Als kunstenaar, amateur of in het onderwijs. Het is geen wedstrijd . Kunst heeft niets te maken met het ego maar stijgt boven het ego uit. Het is een vorm van communicatie. Kunst is er als woorden tekortschieten. Het is schoonheid en troost. En het is tijdloos.”

Kunst en hedendaagse thema’s