Een toverdrankje, ‘met een druppel verlangen, een snufje passie en een vleugje lust’… Dat kruidenmengsel brouwde de goede fee in de animatiefilm Shrek 2. Deze doortrapte ‘Fairy Godmother’ – misschien wel de grappigste rol ooit van Jennifer Saunders (Absolutely Fabulous) – probeerde de prinses verliefd te maken op haar ijdele zoon, Prince Charming. Net als andere sprookjes kent de hilarische film een kern van waarheid. Misschien kun je mensen niet verliefd maken met kruiden, maar je kunt zeker wel positieve invloed uitoefenen op hun welzijn en gezondheid. Zo lang de mens op aarde rondloopt kan hij planten en kruiden plukken die hem helpen.

Wij zijn vooral opgegroeid met chemische fabrieksmedicijnen. Maar steeds meer mensen grijpen terug naar de oude wijsheid van de natuur. We hebben kruidentheeën, oliën, balsems en tincturen. En wie een opleiding Kruidengeneeskunde volgt, kan leren waar een kruid groeit, hoe een plant haar geneeskracht aan je toont en wat haar werkzame bestanddelen zijn. Ook kom je te weten welke oude gebruiken en volksgeneeswijzen erover bekend zijn. Het wordt nog boeiender: bepaalde kruiden passen bij bepaalde types mensen. Er zijn overeenkomsten tussen het karakter van de plant en dat van een mens.

Suzanne Luppens, ooit microbioloog en onderzoeker aan de universiteit, heeft zich volledig ondergedompeld in de kracht van de natuur. Zij heeft opleidingen gevolgd in de  Permacultuur en Kruidengeneeskunde en kan ons alles vertellen over helende planten en kruiden. Wij zijn heel trots dat ze hierover wil vertellen bij ons op zondag 19 maart 2013 om 14.00 uur. We gaan ook zelf praktisch aan de slag en mogen mee naar huis nemen wat we maken. Kom ook! Meld je aan via info@nieuwdenhaag.nl onder vermelding van je naam, ‘NDH 19 maart’ en laat weten of je lid (€9,50) of geen lid (€13,50) bent.

Toverdrank en kruidentinctuur