Wat een primeur! Onze eerste grootscheepse actie, in de stad, in de regio. Aan bakkers, groenteboeren, slagers, kappers en in kledingwinkels, strandtenten, boekwinkels en schoonheidssalons hebben leden en vrijwilligers onze flyer overhandigd. We trokken naar alle wijken van Scheveningen tot de Haagse Markt, Loosduinen tot de Voorburgse markt en Bezuidenhout tot de Rijswijkse markt met onze flyer voor het Nieuw Den Haag ondernemers evenement op zondag 11 juni van 14.00 tot 17.00 uur waar Anthony Migchels van de Florijn en Hans van Poelgeest van de Watermunt komen spreken en waar we ons ondernemersnetwerk van start laten gaan. In iedere wijk weten ze nu van ons bestaan.  

Vier vragen hadden we voor de MKB-ers en we kregen eigenlijk steeds een volmondige JA: “Wilt u een sterke lokale economie?” “Wilt u lokaal kopen aantrekkelijker maken?” “Wilt u minder afhankelijk zijn van de banken en de euro?” “En wilt u weten hoe alternatieve lokale betaalmiddelen hieraan kunnen bijdragen?”

De gesprekken die zich ontvouwden waren zeer divers. Sommige winkeliers stortten hun hart uit over hoe onmogelijk de gemeente het hen maakt om te floreren door verkeer om te leiden en hoge parkeerkosten te vragen. Anderen ging het zakelijk oké, maar ieder heeft te maken met de inflatie: de stijgende energie-, voedings- en benzinekosten. Hoe krijgen we meer slagkracht om het MKB te behouden dat onze regio zo levendig en kleurig maakt? De één had al wel iets gehoord over alternatief geld en de ander nog nooit. Maar het klinkt goed natuurlijk: nieuwe klandizie, extra winst of in het allerergste geval een oplossing of redding als contant geld mocht verdwijnen en we afhankelijk worden van een digitale overheidsmunt. Groeien en bloeien, dat wil het MKB en dat willen wij ook voor de lokale winkeliers. We maken ons sterk. Kom je zondag ook?

Geef je op via [email protected] o.v.v. ‘NDH bij Utopie 11 juni’ + je naam en eventueel bedrijf. Vermeld je lidmaatschapsnummer als je lid bent. Na ontvangst van jouw betaling op het rekeningnummer van Nieuw Den Haag is je plek gereserveerd. Een ticket kost voor leden van Nieuw Den Haag € 9,50 en voor niet-leden € 13,50. Je kunt voor eigen rekening koffie, thee en overige dranken aan de bar bestellen.
 

Bankgegevens Nieuw Den Haag – Triodos Bank, Tenaamstelling: Coöperatie Nieuw Den Haag, Rekeningnummer: NL08 TRIO 0320 6053 61.

Slagkrachtig MKB
Getagd op: