Marlies Dekkers in gesprek met hoogleraar strategic leadership Bob de Wit over zijn nieuwe ‘Gids: Regio 4.0.’
Tegenlicht bivakkeert in het Baskische stadje Mondragón, waar het overgrote deel van de bevolking werkt in coöperaties. Elke werknemer is er mede-eigenaar en men beslist samen welke keuzes het bedrijf moet maken. 
VPRO Tegenlicht, 2012: Power to the people Kunnen we het economisch tij keren , door weer terug te gaan naar kleinschaligheid en overzichtelijkheid.
Anthony Migchels: de Florijn als oplossing voor het onhoudbare geldsysteem – HG Interviews #16
In 10 min wordt de oorzaak blootgelegd van de situatie waarin de wereld verkeerd. We zijn de verbinding met de natuur, met elkaar en met onszelf kwijtgeraakt met alle gevolgen van dien.
Hoe lokaal geld de economie stimuleert. Een gesprek met Henk van Arkel en Martijn Janssen
Gerenommeerde milieuactivist en auteur, Vandana Shiva, spreekt over hoe de mainstream media de Nederlandse boerenprotesten weergeven, over de verborgen landroof agenda en hoe data niet het hoogste goed is om te leven, een goed gezond lichaam wel!
Per persoon een CO2-budget, daarvoor pleit Barbara Baarsma | Op1. De minder financieel krachtige mensen kunnen hun CO2-budget verkopen aan mensen met meer financiële middelen. Is dat de win-win die wij wensen!?
Doen is de beste manier van denken. Gaven en talenten leren gebruiken en ontwikkelen, in plaats van wegdrukken om in een systeem te passen.
Bob de Wit, hoogleraar strategisch leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit en Roel Wolfert, financieel expert en voormalig topman van VISA, hebben vrijdag 1 Juli 2022 hun ideeën over een ‘maatschappelijke revolutie’ met ruim honderdtwintig Brabanders gedeeld.