Bob de Wits alternatieve plan voor onze toekomst. Marlies Dekkers in gesprek met hoogleraar strategic leadership Bob de Wit over zijn nieuwe ‘Gids: Regio 4.0.’
Tegenlicht bivakkeert in het Baskische stadje Mondragón, waar het overgrote deel van de bevolking werkt in coöperaties. Elke werknemer is er mede-eigenaar en men beslist samen welke keuzes het bedrijf moet maken. 
VPRO Tegenlicht, 2012: Power to the people Kunnen we het economisch tij keren , door weer terug te gaan naar kleinschaligheid en overzichtelijkheid.
Anthony Migchels: de Florijn als oplossing voor het onhoudbare geldsysteem – HG Interviews #16
Een positief en verbindend verhaal; verbind je met mensen die willen bouwen, dan maken we met elkaar een mooie wereld voor onszelf en de toekomst van onze kinderen.
Hoe lokaal geld de economie stimuleert. Een gesprek met Henk van Arkel en Martijn Janssen
Gerenommeerde milieuactivist en auteur, Vandana Shiva, spreekt over hoe de mainstream media de Nederlandse boerenprotesten weergeven, over de verborgen landroof agenda en hoe data niet het hoogste goed is om te leven, een goed gezond lichaam wel!
Per persoon een CO2-budget, daarvoor pleit Barbara Baarsma | Op1. De minder financieel krachtige mensen kunnen hun CO2-budget verkopen aan mensen met meer financiële middelen. Is dat de win-win die wij wensen!?
Doen is de beste manier van denken. Gaven en talenten leren gebruiken en ontwikkelen, in plaats van wegdrukken om in een systeem te passen.
Bob de Wit, hoogleraar strategisch leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit en Roel Wolfert, financieel expert en voormalig topman van VISA, hebben vrijdag 1 Juli 2022 hun ideeën over een ‘maatschappelijke revolutie’ met ruim honderdtwintig Brabanders gedeeld.
In deze aflevering van Holland Gold Interviews komen Paul Buitink, Pim van Rijswijk en Ab Flipse samen om de uitdagingen die ondernemers ervaren zoals aflossing corona schulden, stijgende kosten, hoge rentes en hoog ziekteverzuim te bespreken. Op basis van deze analyse komen Pim en Ab met concrete oplossingen en beschrijven zij waar de kansen en mogelijkheden zich bevinden. Ook hebben ze het over de houdbaarheid van banken en de euro, en de komst van Central Bank Digital Currencies. Bitcoin wordt ook nog besproken. Tot slot geven ze hun mening over de vastgoedmarkt en vertellen ze over hun nieuwe evenement genaamd masterclass voor ondernemers
Het economische systeem is volgens Ad sinds de creditcrisis van 2008 zo goed als failliet. Doordat er vanaf de jaren 70 door de commerciële banken zoveel ongedekt geld de economie in is gepompt is het heel instabiel geworden. Het is volledig uit de hand gelopen met de hypotheekverstrekkingen, leningen en derivaten en hierdoor is ook de kloof tussen rijk en arm alleen nog maar groter geworden. Al het vermogen stroomt van onder in de piramide omhoog naar een hele kleine groep ultrarijke elite die het vooral aanwenden als machtsmiddel. Daarom is het systeem niet gebouwd om duurzaam te zijn omdat het gebaseerd is op hebzucht en macht. Ook op andere gebieden is de economie op zijn eind aan het lopen. De mens staat niet meer centraal in het productieproces.
Willem Middelkoop is al 25 jaar, elke dag bezig met ‘het ontrafelen van ons financieel-economische systeem’. Al vroeg begon bij financieel expert Willem Middelkoop de onstilbare honger naar informatie. Hij was, zoals hij zelf zegt: ‘Het jongetje dat het tijdschrift De Kijk las en alles wilde weten’. Maar dat wil nog niet zeggen dat hij alles voor zoete koek aannam. Zijn kritische kijk op de wereld is ontstaan door een combinatie van factoren, waaronder zijn individualistische aard en onveilige jeugd, waardoor hij altijd wilde weten wat er om hem heen gebeurde. In deze Vibestalk is hij openhartig over zijn jeugd, de aantrekkingskracht die Amsterdam op hem had en de daaruit vloeiende fascinatie voor het financiële systeem. Zoals hij het zelf zegt: ‘zijn meest persoonlijke gesprek tot nu toe’.
Madelon Vos over de huidige trend en kansen en bedreigingen in de economie. Zij is een van de bekendste experts op het gebied van cryptocurrencies in Nederland. De grootste media kanalen van Nederland maken graag gebruik van haar expertise. Madelon Vos is gezien bij onder andere het Financieel Dagblad (FD) en de Telegraaf. Naast haar online optreden als crypto-expert is ze ook vaak te gast op RTLZ. Madelon is eigenlijk onafscheidelijk  verbonden met alles op het gebied van crypto.
De wereld verandert op rap tempo en met het falen van diverse banken lijken centrale banken gedwongen om toch weer over te gaan op het bijdrukken van onnoemelijke hoeveelheden fiat geld. Welke effecten dit gaat hebben. Of dit een excuus wordt om versneld een CBDC in te voeren of dat het monetaire eindspel nu serieus zichtbaar wordt bespreken Arno Wellens en Bart in deze aflevering van GoudKoorts Gasten.