Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw Den Haag | Hoe kansrijk zijn alternatief geld initiatieven?

1 januari 1970 01:00

Het falende financiële systeem vraagt om alternatieven

Momenteel zijn er zeer veel initiatieven te zien om via cash geld, lokale munten, edelmetalen, cryptocurrencies of combinaties hiervan de controle over geld weer terug te brengen waar het thuishoort, namelijk bij de mensen zelf. Maar waarom zien we al deze initiatieven in deze tijd, en belangrijker nog: hoe kansrijk zijn ze?

Nieuw Den Haag onderzoekt de diverse alternatieven. Welke zijn het meest kansrijk om te integreren in de doelstellingen naar een  zelfredzame circulaire economie in de regio, in samenwerking met het MKB. Wij nemen jullie mee in de resultaten van onze bevindingen, in projecten en tijdens komende evenementen.

Op 25 oktober heeft kernteam Nieuw Den Haag een zoom sessie met Teun van Sambeek uit Nigeria over zijn initiatief: 1 Munt Per Uur Als Universeel Mensenrecht  https://1coinh.org/

Teun van Sambeek MSc, MRE is gespecialiseerd in Bouworganisatie en Bouweconomie, Financiële Rekenkunde en
Automatisering. Behalve initiatiefnemer van www.1CoinH.org werkt hij momenteel aan zijn www.betoniq.com bouwsysteem voor betaalbare woningen en probeert tegelijk – via het 1CoinH concept – betaalbare woningen te maken voor de gehele bevolking in West Afrika.

Nieuw Den Haag | Hoe kansrijk zijn alternatief geld initiatieven?

Gegevens

Datum:
1 januari 1970
Tijd:
01:00
Evenement Tags: