Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw Den Haag | Kunstwerken, hedendaagse thema’s en zangimprovisatie

1 januari 1970 01:00

De samenleving heeft kunstenaars nodig. Die laten ons anders naar de werkelijkheid kijken. Dat vindt Annemarie Petri. Zij werkte twee jaar aan ‘De steden en de tijd’, een serie monoprints die de complexe samenleving van vandaag laat zien. Kunst kan deuren openen naar moeilijk bespreekbare thema’s. Kunst kan schoonheid en troost bieden, lelijkheid tonen en toch ontroeren, mensen de ogen openen om de vrijheid in zichzelf te ontdekken.In ‘De stad met de luchtbruggen’ zien we de ideale wereld van kunstenares Annemarie Petri. Deze ets, een monoprint, symboliseert het zoeken naar de menselijke maat. De bruggen staan voor de verbinding tussen mensen. Petri zoekt een wereld waarin we respectvol met elkaar en de planeet omgaan. Een schone wereld, met ruimte voor de natuur. Een wereld waarin we in vrijheid kunnen leven, een eigen mening mogen hebben en waarin autonomie over ons lichaam en onze geest vanzelfsprekend is. Een wereld waarin we niet bang zijn en niet bang worden gemaakt, waarin rijkdom en kansen eerlijk zijn verdeeld.

Programma 14.00 – 17.00 uur, inclusief pauze.

De kunst van intervisie

Deze middag gaan wij onder de bezielende leiding van Golda Krijger van History@work, geïnspireerd door de kunstwerken van Annemarie Petri, op een interactieve manier diverse vraagstukken met elkaar uitwerken.

Het thema van de middag is verbinding.

Geïnspireerd door de kunstwerken van Annemarie Petri en het aanwezige publiek zal zangeres Serena Jansen haar gevoelvolle stemgeluid de vrije loop laten.
Serena zegt: “Muziek uitvoeren voor een publiek heeft voor mij pas zin als het mij gelukt is de kern van tekst en muziek te raken. Ik wil het stuk dat ik zing liefst tot in de fijnste vezels van mijn wezen voelen.”

 

Onze gasten van deze middag

Golda Krijger heeft na haar studie geschiedenis en pedagogiek ruim twintig jaar ervaring in het werken met groepen in organisaties vanuit rollen als manager HRM, docent en trainer. In History@work komen haar liefde voor trainen en geschiedenis samen.

Annemarie Petri is beeldend kunstenaar en maakt schilderijen, bronzen beelden en etsen.
Daarnaast is ze docent tekenen en schilderen.

Serena Jansen is zangeres, koordirigent en zangdocent en niet bang voor nieuwe paden.
Toen concerten en koorrepetities beperkt en verboden waren, heeft zij haar Serenade Minitheater geverfd, waarmee zij twee zomers pop-ups in Haagse parken heeft verzorgd. Serena heeft de publieksprijs in de wacht gesleept voor de door haar geregisseerde, geproduceerde en gezongen muziekvideo ‘Halleluja 2021’ op het filmfestival “Let there be goodness!” Kiev, september 2021. Zij is al zingend de improvisatie gaan ontdekken.

 

Aanmelden

Opgeven kan via [email protected]  o.v.v. NDH 13 nov Utopie. Je ontvangt dan een betaallink.

Doe dit zo snel mogelijk, vol is helaas vol.

Leden van Nieuw Den Haag: € 9,50. Vermeld je lidmaatschapsnummer bij aanmelding.

Niet-leden: € 13,50.

Koffie, thee en overige dranken zijn voor eigen rekening. wij zorgen voor een versnapering.

Kom op tijd, inloop vanaf 13:45 uur, het programma start om 14;00 uur.

Locatie: Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag

Nieuw Den Haag | Kunstwerken, hedendaagse thema’s en zangimprovisatie

Gegevens

Datum:
1 januari 1970
Tijd:
01:00
Evenement Tags: