Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw Den Haag | MKB op 1 | Betalen met alternatief lokaal geld? Het kan!

1 januari 1970 01:00

EVENEMENT VOOR ONDERNEMERS  &  INWONERS HAAGSE REGIO;  meer SLAGKRACHT door lokaal geld!

Lokaal boodschappen doen met lokale alternatieve betaalmiddelen zorgt voor een sterke lokale economie in onze regio.
Nieuw Den Haag is toegewijd aan het creëren van een krachtig MKB omdat dit de wijken leven, kleur en een toekomst geeft. Helaas is er nu veel tegenslag door stijgende energie- en voedselprijzen en een wereldwijd instabiel wordend geldsysteem. Ook geven consumenten de voorkeur aan online shops en megacorporaties. Die geven weinig om lokale ondernemers en ook niet om onze directe leefomgeving.
Wat is ons antwoord op deze ontwikkelingen?
  • Wij willen lokaal kopen aantrekkelijker maken;
  • Wij willen geld (langer) in de regio houden;
  • Wij willen onafhankelijker worden van banken en van de euro;
  • Wij willen een sterke lokale economie (MKB).
Alternatieve betaalmiddelen bieden de mogelijkheid om dit tot stand te brengen.

Florijn en Watermunt

Heb je al gehoord van de landelijke Florijn (contant en digitaal) en de regionale Watermunt (contant)? Het geld is legaal en kan worden uitgegeven bij ondernemers die meedoen en bereid zijn dit aan te nemen. Deze betaalmiddelen blijven bestaan als de euro wordt vervangen door een Central Bank Digital Currency (CBDC) en cash verdwijnt. Met de Florijn kan bovendien ook een rentevrij krediet worden afgesloten. Alternatief geld is niet nieuw. In Zwitserland maakt het bedrijfsleven al 80 jaar gebruik van de WIR naast de Zwitserse Frank, in Duitsland is de Chiemgauer al 20 jaar in omloop en in verschillende steden in Nederland wordt ook in toenemende mate met complementaire betaalmiddelen gewerkt. Steeds meer consumenten zien het belang in van een andere munt dan de euro en zoeken lokale ondernemers bij wie ze terecht kunnen met hun alternatieve geld.
Door een lokale munt te accepteren kun je als ondernemer een nieuwe klantenkring aan je binden en zo je omzet vergroten.
Ondernemers kunnen samen met inwoners een krachtig MKB netwerk realiseren met lokale winkels waar inwoners alternatieve betaalmiddelen kunnen gebruiken voor hun boodschappen.
Programma 13.30    Inloop 14.00    Welkom en opening door Esther Carrière, voorzitter Nieuw Den Haag 14.05    Waarom MKB en burgers niet profiteren van ons huidige geldstelsel, door Anthony Migchels (oprichter Florijn) 14.40    Presentatie van 2 alternatieve betaalmiddelen: Florijn en Watermunt 15.20    Introductie MKB ondernemerskring Nieuw Den Haag door Arshad Shamsi, (portefeuillehouder MKB Nieuw Den Haag) 15.30    Paneldiscussie met: Anthony Migchels, Hans van Poelgeest (oprichter Watermunt) en Arshad Shamsi 16.00    Netwerkborrel 17.00    Sluiting Nieuwsgierig? Geef je op voor ons evenement waar boeiende sprekers je bijpraten over lokaal, alternatief geld en waar je kunt kennismaken met Nieuw Den Haag en ondernemers uit de regio. Zondag 11 juni 2023 van 14.00 tot 17.00 uur bij Grand café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116 in Den Haag. Aanmelden Geef je op via [email protected] o.v.v. ‘NDH bij Utopie 11 juni’ + je naam en bedrijf.  Vermeld je lidmaatschapsnummer als je lid bent. Na ontvangst van jouw betaling op het rekeningnummer van Nieuw Den Haag is je plek gereserveerd. Een ticket kost voor leden van Nieuw Den Haag € 9,50 euro en voor niet-leden € 13,50 euro.  Je kunt voor eigen rekening koffie, thee en overige dranken aan de bar bestellen. Bankgegevens Nieuw Den Haag – Triodos Bank Tenaamstelling: Coöperatie Nieuw Den Haag Rekeningnummer: NL08 TRIO 0320 6053 61
Leuk je te ontmoeten op zondagmiddag 11 juni!
 

Gegevens

Datum:
1 januari 1970
Tijd:
01:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Nieuw Den Haag | MKB op 1 | Betalen met alternatief lokaal geld? Het kan!