Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw Den Haag | Noodplan – Samen wonen en leven in een crisissituatie

1 januari 1970 01:00

Hoe zorg je voor jezelf en elkaar in tijden van nood?

Wellicht niet het eerste waar je je aandacht op richt, maar wat als we korte of langere tijd verstoken blijven van elementaire voorzieningen in ons dagelijks leven. Denk hierbij aan: energielevering, internetvoorzieningen, telefoonnetwerk, bankverkeer, zorgverlening en voedsel- en watervoorzieningen. Hoe kan je ervoor zorgen dat je er niet alleen voorstaat op het moment dat dit gebeurt? Welke voorzorgsmaatregelen kan je individueel treffen? Hoe kan je op elk mogelijk moment indien de situatie zich voordoet, ook zonder enige vorm van communicatiemiddelen hulp krijgen in de ruimste zin des woord.

Noodnetwerk als oplossing

Op 12 februari 2023 heb wij een gastspreker en initiatiefnemer op dit terrein voor jullie uitgenodigd, die zich al jaren in dit onderwerp verdiept en ons zal meenemen in de werking van een bestaand noodnetwerk in Nederland en daarbuiten. Hij laat zien hoe aanwezige expertise bij een noodsituatie wordt gebundeld zodat er in tijden van nood efficiënt kan worden geschakeld. In dit noodnetwerk participeren onder andere het ‘Artsencollectief’ en ‘Meds on Wheels’ (mobiele ziekenhuizen). Het medische aspect is slechts één onderdeel van dit netwerk, ook andere disciplines zijn vertegenwoordigd.

Historisch perspectief en concrete invulling

Aan de orde komt een stukje historie als basis van dit noodplan. De presentatie is interactief, met tips en tricks, waarbij wij kunnen meedenken over de voorbereidingen. Gezamenlijk nemen we een noodscenario door en zien we welke noodvoorzieningen daarbij komen kijken. Hoe zijn centrale hulpposten per regio in te richten en wie wat kan en waar.

Kortom; we krijgen een oplossing aangereikt hoe we op zeer eenvoudige wijze lokaal en indirect ook landelijk voor de veiligheid en welzijn van onszelf en elkaar kunnen zorgen in geval van nood.

Belangrijke thema’s

• De noodzaak van verbinden en van kennis en expertise met elkaar delen
• De handelwijze in geval van nood: hoe helpt het noodnetwerk om elkaar te vinden en elkaar van dienst te zijn
• De structuur en organisatie die nodig is voor het bieden van hulp en zorg

Programma

14:00 uur            Inloop

14:30 uur            Start programma

16:15 uur            Pauze

16:30 uur            Vraag en antwoord

17:00 uur            Afsluiting

Aanmelden

Opgeven kan via [email protected] o.v.v. NDH 12 feb Utopie in het onderwerp en met vermelding van je volledige naam in de e-mail. Je ontvangt dan een betaallink. Doe dit zo snel mogelijk, we verwachten veel animo, ook uit de regio. Nadat we je betaling hebben ontvangen is je plek gereserveerd.

Om deze presentatie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken hanteren we voor leden en niet-leden dezelfde toegangsprijs van  € 6,00 per persoon. Daarnaast gaan we met de pet rond voor een vrijwillige bijdrage voor onze gastspreker, die een paar uur moet rijden om bij ons te komen en hier al jaren veel tijd in investeert. Dus neem ook cash mee!

Koffie, thee en overige dranken zijn voor eigen rekening. Wij zorgen voor een versnapering.

Kom op tijd, inloop vanaf 14:00 uur, het programma start om 14:30 uur.

Locatie: Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag

Nieuw Den Haag | Noodplan – Samen wonen en leven in een crisissituatie

Gegevens

Datum:
1 januari 1970
Tijd:
01:00
Evenement Tags: