Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw Den Haag | Samenlevingen in Balans, in harmonie met de universele wetten – Marja de Vries

1 januari 1970 01:00

Hoe kunnen we weten, wanneer we ons leven en onze samenleving op een andere manier vorm willen geven, dat die andere, nieuwe manier ook werkelijk beter zal zijn?
Met andere woorden, hoe kunnen we onderscheid maken tussen wat echt werkt en wat niet werkt, niet alleen op de korte termijn, maar vooral ook op de lange termijn? Wanneer we dit onderscheid kunnen maken voorkomen we dat we ons inzetten voor iets nieuws om op een bepaald moment helaas tot de conclusie te komen, dat wat we gecreëerd hebben slechts een volgende variatie blijkt van dat wat niet werkte. Marja de Vries, auteur van de bestseller De Hele Olifant in Beeld (2007), legt tijdens deze presentatie uit dat we inzicht in de universele wetten kunnen gebruiken om dit onderscheid te maken, want dat wat in lijn is met deze wetmatigheden functioneert optimaal, komt overeen met wie we in essentie zijn en is in balans en harmonie met het grotere geheel.

Op basis van haar boek Samenlevingen in Balans (2014) zal ze vertellen wat we kunnen leren van samenlevingen waarbij dit inzicht in de universele wetten een inherent onderdeel is van de cultuur, waardoor de cultuur in lijn is met wie wij in essentie zijn en in harmonie met de natuur. In de praktijk zijn het vreedzame, stabiele, egalitaire en florerende samenlevingen, die gekenmerkt worden door gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen.

Het goede nieuws is dat zulke Samenlevingen-in-Balans geen utopie zijn, maar wereldwijd op veel plaatsen duizenden jaren hebben bestaan en op enkele plaatsen nog steeds bestaan. Wisdomkeepers uit deze culturen maken de laatste tijd de eeuwenoude wijsheid van deze samenlevingen openbaar zodat we daar nu ons voordeel mee kunnen doen. Op basis hiervan wordt duidelijk dat Samenlevingen-in-Balans en Samenlevingen-uit-Balans twee verschillende, elkaar uitsluitende culturele systemen zijn, waarbij het allerbelangrijkste verschil de staat van bewustzijn is.

In Samenlevingen-in-Balans is de normale staat van bewustzijn een staat van innerlijke balans, terwijl Samenlevingen-uit-Balans worden gekenmerkt door een staat van permanente onbalans. De wijsheid van de wisdomkeepers helpt niet alleen te begrijpen waarom de afgelopen 5000 jaar wereldwijd steeds meer individuen en samenlevingen uit balans zijn geraakt, maar ook dat er een reëel alternatief bestaat voor de huidige situatie. Bij de transformatie naar zulke Samenlevingen-in-Balans op basis van deze wijsheid is de transformatie van onze staat van bewustzijn primair, en dus het herstel van de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke aspect in onszelf.

Marja de Vries
Marja de Vries studeerde biologie en ecologie, werkte als textielkunstenares en heeft gekozen voor een intensieve persoonlijke ontwikkeling. Ze is in staat het grote overzicht te zien, universele patronen te herkennen en ze heeft een heldere toekomstvisie. De laatste 20 jaar zet zij zich in voor de transformatie van leren en onderwijs zodat het meer in lijn zal zijn met wie we in essentie zijn.

Als eerste stap in die richting schreef ze de bestseller De Hele Olifant in Beeld (2007) over universele wetten, waarvan inmiddels meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht en dat ook gepubliceerd is in het Engels en het Duits. Vervolgens schreef ze het boek Samenlevingen in Balans (2014) en op dit moment werkt ze aan haar derde boek, dat zal gaan over de egalitaire vormen van organisatie binnen Samenlevingen-in-Balans.

Ze wordt regelmatig uitgenodigd voor presentaties over haar boek(en) en in mei 2022 maakte Jorn Luka een podcast met haar: The Trueman Show #73 Marja de Vries – YouTube (zie voor meer info www.marjadevries.nl )

Programma

13.45 uur                     Inloop
14.00 – 15.30 uur   Presentatie ‘Samenlevingen in Balans’
15.30 – 15.45 uur   Pauze
15.45 – 16.30 uur   Gelegenheid voor het stellen van vragen
16.30 – 17.00 uur   Samen Zijn

Mogelijkheid om de boeken van Marja de Vries ter plekke te kopen (neem cash geld mee)!

Aanmelden

Opgeven kan nog via [email protected] o.v.v. NDH 15 jan Utopie. Je ontvangt dan een betaallink.

Doe dit zo snel mogelijk? Nadat we je betaling hebben ontvangen is je plek gereserveerd.

Leden van Nieuw Den Haag: € 9,50. Vermeld je lidmaatschapsnummer bij aanmelding.

Niet-leden: € 13,50.

Koffie, thee en overige dranken zijn voor eigen rekening. wij zorgen voor een versnapering.

Kom op tijd, inloop vanaf 13:45 uur, het programma start om 14:00 uur.

Locatie: Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag

Nieuw Den Haag | Samenlevingen in Balans, in harmonie met de universele wetten – Marja de Vries

Gegevens

Datum:
1 januari 1970
Tijd:
01:00
Evenement Tags: