Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuw Den Haag | Welke waar(de) wil jij voor je geld? – exclusief voor leden NDH

1 januari 1970 01:00

Ledenbijeenkomst op zondag 21 MEI. Kom allemaal!

Graag zien we vóór 8 mei een reactie via [email protected] van onze leden: ‘JA ik kom’ of ‘NEE, ik kan er niet bij zijn’.

Welke waar wil je komen halen?

En welke waarde wil je toevoegen?

Ben jij lid van Nieuw Den Haag? Kom dan in ieder geval naar deze ledenbijeenkomst.

Want een samenleving bouwen we samen.  Een coöperatieve vereniging werkt uitdrukkelijk niet top-down. Dat willen we niet. En het werkt ook niet.

Een nieuwe samenleving bouwen, deed niemand van ons al eerder. We hebben er geen ervaring mee en we hebben geen strakke stappenplannen. Wel hebben we, ieder van ons, ervaring opgedaan. In ons werk. In ons gezin. We hebben levenservaring. En we hebben dat allemaal naast onze zelfkennis, kwaliteiten, drijfveren en goede intenties. Alles bij elkaar hebben we dus best al veel!

Dus:

Wil je wel iets doen en weet je niet precies wat en hoe?
Wij faciliteren je daarbij want dit is één van de rollen die Nieuw Den Haag heeft.

Wil je wel iets doen maar niet al te veel uurtjes? Dat is prima! Ook voor korte en/of eenmalige klussen ben je welkom!

Wil je deze middag alleen je kennis delen en inspiratie opdoen? Of heb je een handig netwerk? Kom dan ook. Alle input is welkom, alles kan een begin zijn van iets moois.

Wat gaan we doen?

Team NDH heeft diverse plannen en ideeën die we graag tegen jullie aanleggen. We denken aan een NDH-voedselkas. Busjes die bio-eten van de boer aan huis brengen. Een sociale onderneming voor de wijk, bijvoorbeeld een buurtbaanbureau dat inwoners kan verbinden met werk in de wijk. Een wijkbedrijf dat bestaande initiatieven met elkaar verbindt. Een wijkbedrijf is voor en door de mensen in de wijk. Het verbindt, het genereert actie, het maakt onafhankelijk en het is flexibel. We zien voor ons dat er voor het geld dat een buurt gemiddeld uitgeeft aan kropjes sla, een hele buurtmoestuin kan worden aangelegd én iemand met een uitkering misschien wel een baan bezorgd? Door het bundelen van krachten is veel mogelijk en dit kost lang niet altijd extra geld.

We willen ook graag weten wat jullie drijft; waardoor ga jij ‘aan’, wat geeft jou lucht in de banden? Verbinding? Meesterschap? Autonomie? Zingeving?

En wat weet je al van je wijk, welke initiatieven zijn daar al? Waar kan NDH bij aansluiten en waar is er behoefte aan in jouw wijk? Welke ideeën heb jij?

Op interactieve wijze gaan we met elkaar aan de slag, zondag 21 mei van 14-17 uur. Grand café Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116 Den Haag.

Denk mee – Doe mee – Heb invloed – Draag bij

Be there!

Heb je vragen over deze bijeenkomst of wil je alvast je ideeën spuien, mail dan naar [email protected]

De toegang is uiteraard gratis. Drankjes zijn voor eigen rekening, wij regelen een versnapering.

Graag zien we vóór 8 mei een reactie via [email protected] van alle leden: ‘JA ik kom’ of ‘NEE, ik kan er niet bij zijn’.

 

Nieuw Den Haag | Welke waar(de) wil jij voor je geld? – exclusief voor leden NDH

Gegevens

Datum:
1 januari 1970
Tijd:
01:00
Evenement Tags: