Thema 11 Leren en ont-wikkelen

In het onderwijs van de toekomst leren scholieren zichzelf kennen. Er worden geen feitjes gestampt. De scholen staan midden in de maatschappij, met betrokken ouders, grootouders en bedrijven zoals autogarages en publieke organisaties als de Plantsoenendienst en Staatsbosbeheer waar je praktische vaardigheden opdoet. Geen lesfabrieken op afstand maar inspirerende locaties midden in het leven. Waar je leert creatief te denken, dingen kritisch te bekijken, duidelijk te communiceren en samen te werken. Hoe fijn zou het zijn als je dat allemaal al op jonge leeftijd leert?

Nu draait het op scholen nog vaak om wat de arbeidsmarkt nodig heeft en worden leerling en studenten vooral gevormd tot ‘human resource’. De leerling zou juist centraal mogen staan en zich ont-wikkelen: dus alle laagjes afpellen die niet bij hem of haar horen. Heb jij een hart voor leren en ont-wikkelen? Wil je meedenken, mee helpen of misschien evenementen organiseren rond dit thema? Word lid van Nieuw Den Haag. Nadat je toegang hebt gekregen tot de ledenomgeving, kan je je online aanmelden als deelnemer van deze en/of andere themagroepen.

Leren en ont-wikkelen
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments