Thema 5

Regionaal en autonoom internet maakt je minder afhankelijk van tech-giganten. En je behoudt je eigen data. Met een netwerk van computerservers in bijvoorbeeld kantoren, scholen en woningen kan een regionaal decentraal netwerk worden gebouwd. Omdat de fysieke infrastructuur (glasvezelnet) vaak in private handen is, zullen alternatieven moeten worden ontwikkeld zoals radiografische verbindingen tussen de computer servers.

Zowel de ontwikkeling als het onderhoud van een regionale digitale infrastructuur kan worden verricht door ondernemers en inwoners van de regio. Ook de financiering van computer servers en software vindt bij voorkeur regionaal plaats, bijvoorbeeld via crowdfunding. Zo blijft de economische waarde in de regio en wordt regionale werkgelegenheid gecreëerd.

Is dit thema echt iets voor jou? Wil je meedenken, ideeën spuien en bijeenkomsten (mee)organiseren? Word dan lid van Nieuw Den Haag. Nadat je toegang hebt gekregen tot de ledenomgeving, kun je je online aanmelden als deelnemer van deze en/of andere themagroepen.

Autonoom en regionaal internet
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments