Geluidloos krullen de pennen in blauw de handtekeningen op het papier. Niet zomaar papier, officiële statuten. ‘Gefeliciteerd!’, jubelt notaris Jeroen. Een enthousiast applaus stijgt op vanuit de bestuursleden van zustervereniging Nieuw Hoeksche Waard. Na deze blije geboorte van Nieuw Den Haag zullen ook zij hun statuten tekenen. Het is dinsdag 9 augustus 2022. Een zonnige dag, wel 25 graden. Een feestelijke dag. Nu is het echt. De coöperatieve vereniging Nieuw Den Haag bestaat. De statuten zijn niet droog-theoretisch, ze ademen gevoel en idealisme, maar ook noodzaak en urgentie.  
‘Wij zijn betrokken en bewuste inwoners en ondernemers uit Den Haag en omgeving. Wij hebben een warm hart voor onze groene stad aan zee en voor iedereen die hier leeft. Wij volgen de (inter)nationale ontwikkelingen de afgelopen jaren nauwlettend en zien een tendens die niet aansluit bij onze kernwaarden. We missen de menselijke maat en zien door technocratie de ziel uit onze samenleving verdwijnen. We zien dat mensen hierdoor ontheemd raken en vereenzamen. We merken dat de welvaart van steeds meer mensen onder druk staat door beslissingen die wereldwijd worden genomen. Het is tijd om uit onze comfortzone te stappen en verantwoording te nemen voor onze manier van leven en die van toekomstige generaties.’ Ja daar tekenen we voor. Letterlijk.
Voor we het notariskantoor in Doetinchem weer verlaten huggen we met alle bestuursleden van Nieuw Hoeksche Waard. We hebben elkaar net voor het eerst gezien maar weten zeker: niet voor het laatst. We delen een missie!
Herken jij wat wij omschrijven? Wees welkom en doe mee.

Zonnige geboortedag
Abonneer
Laat het weten als er

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties